Om

OM SOPHIA NOX


Sophia Nox er gartner, aktivist og kunstmaler.


Hun er uddannet i forhistorisk arkæologi fra Aarhus Universitet, Danmark, og kunsthistorie fra Eötvös Lóránd  Tudományegyetem, Budapest, Ungarn, og  har i mange år arbejdet  med  sammenhængen mellem kultur og natur med særlig fokus på, hvordan menneskets forhold til naturen påvirker forandringerne i det kulturelle, sociale og spirituelle  liv.


Sophia Nox er født i Transylvanien i 1984, men er opvokset i Danmark og har også en stærk tilknytning til de Britiske Øer. Hun betragter alle tre steder som sit hjem, hvor det især er landskabet og naturen, men også det kulturelle liv og folketraditionerne, der inspirer og engagerer hende.


Sophia Nox mener, at  menneskets grundlæggende værdier bør afspejle  den tætte samhøringhed med naturen og alle dens skabninger.   Sophia har et holistisk verdenssyn, hvor mennesker og dyr, kultur og natur, materialitet og spiritualitet ikke opfattes som modsætninger, men hvor de i høj grad supplerer og fremhæver hinanden.


Både igennem  sit arbejde som gartner og igennem sit aktivistiske og kunstneriske virke søger Sophia at fremme det holistiske verdenssyn ved at bringe mennesket tæt på naturen igen og fremme samhørighedsfølelsen  på et fysisk såvel som et psykisk niveau. Af samme grund er hun også en aktiv medspiller i dyrerettighedsbevægelsen, som har til formål at forandre vores gængse dualistiske opfattelse af forholdet mellem mennesker og dyr.


I 2016 startede Sophia Nox på barde-uddannelsen hos Order of Bards Ovates and Druids (OBOD).

KONTAKT

HOVEDGADEN 70, 9480 LØKKEN, DANMARK

mushroomcrowd@outlook.com

+45 22 74 23 49

FØLG MIG

NOX ART

© Copyright. All Rights Reserved. 2019