Sophias Have

SOPHIAS HAVE


Sophias Have er et havebrug, hvor der dyrkes spiselige frugter og grøntsager efter traditionelle metoder. Haven blev grundlagt i starten af 2017 på 0,6 ha jord ved Vester Kringel i Kettrup og har siden forsynet lokalebefolkning såvel som turister og besøgende med lokaldyrkede, håndpassede og sprøjtefri råvarer.
Produktsortimentet omfatter almindelige grøntsager og frugter som løg, kartofler, rødbeder, ærter, græskar, jordbær og hindbær, som alle bliver dyrket i flere varianter, men der bliver også eksperimenteret med gamle sorter og specielle arter som jordbærspinat, flerårig kål, morbær, aronia og en lang række krydder- og lægeurter.Ud over salget af rene råvarer forhandler Sophias Have også let forarbejdede plantefødevarer så som geléer, marmelader, pesto og syltetøj – alt sammen fremstillet efter traditionelle opskrifter og helt uden tilsatte konserveringsmidler. Disse bliver fremstillet af friske råvarer af egen produktion samt bær, frugter og urter, der forekommer vildt i den danske natur.Alle vores produkter er plantet, passet, plejet og plukket ved håndkraft og med omsorg for både planterne og den omgivende natur. Mange af de anvendte metoder er inspirerede af permakulturen og argroøkologiens principper.


Produkterne forhandles gennem vores vejsidebod på Hoved-gaden 70 i Ingstrup, og der er gratis levering i lokalområdet samt til Århus efter aftale.


CVR-nr.  38738356.


KUNDERNE SKRIVER


" Jeg har flere gange købt kartofler og ærter - dejlige friske og velsmagende grøntsager."


"Har allerede tømt et glas Aroniamarmelade og er godt på vej til at få tømt et glas Rabarbergelé. Det er næsten synd at åbne glassene, de er så fine med mærkaterne og den fine "hue". Men de smager fantastisk!"


"Købte Zar ....en gammel dansk krydderurt samt 2 bakker ribs ....har lavet pesto og rysteribs i dag. Kun ++++++ herfra!"


"Fantastisk lækre råvarer og udsøgt betjening - kan varmt anbefales!"

MÅLSÆTNING


I Sophias Have er det vores målsætning at producere lokaldyrket og sprøjtefrit frugt og grønt til overkommelige priser, samt at udbrede kendskabet til diversiteten i plan-tebaserede fødevarer. Vi vil gerne inspirere og hjælpe til en grønnere og mere bære-dygtig kost til både hverdag og fest.


VISION


I Sophias Have vil vi dyrke frugt og grønt efter traditionelle metoder uden brug af sprøjtegifte. Vi mener, det er gavnligt for både mennesker og miljø at producere fødevarer i overensstemmelse med natu-ren og årstidernes cyklus.

VÆRDISÆT


I Sophias Have stræber vi efter at producere naturlige plantebaserede føde-varer af høj kvalitet og sundhedsværdi i harmoni med den lokale natur og bygget på bæredygtige principper og metoder. Det er derfor vigtigt for os at følge naturens og årstidernes naturlige rytme og behandle såvel jorden som alle vores planter med respekt og kærlighed.

KONTAKT

HOVEDGADEN 70, 9480 LØKKEN, DANMARK

mushroomcrowd@outlook.com

+45 22 74 23 49

FØLG MIG

NOX ART

© Copyright. All Rights Reserved. 2019